Stránka 1 z 1

Tomahawk Steak podle "Reverse Sear“-Methode

PříspěvekNapsal: 12 čer 2016, 12:52
od Brutzel-Svejk
Obráceně připravený steak

1,4 kg dry Age Tomahawk steak
mořská sul
sezamovy olej
čerstvě mletý pepř

Tomahawk Steak podle "Reverse Sear“-Methode

Dvě hodiny před grilovanim nasolit a potrit sezamovym olejem.Steak pak v troube pri 100°nechat dojit do teploty na teplomeru 52°. Trva to ca. 2 hodiny.Pak dat na prudce rozpaleny grill. Grilovat 4 minuty po kazde strane do 56-58°Medium Dry. Nechat chvili odpocinout a teprve pak krajet.

Tomahawk.jpg
1,4 kg Steaku pro chlapy a zeny , ktere si na nej troufnou.


Tomahawk0.jpg
prilohou je predvareny zeleny chrest zabaleny v bacon.


Tomahawk1.jpg
prostreno pro ctyri osoby


Tomahawk2.jpg
kosticka na polevku


Odmenou nezapomenutelny steak? fantasticke chuti.

Re: Tomahawk Steak

PříspěvekNapsal: 12 čer 2016, 16:29
od Mánek
Sakra, takový tomahawk bych si do hlavy nechal zatít!!! Vypadá úžasně dobře! aaa ccc HP CC

Re: Tomahawk Steak

PříspěvekNapsal: 12 čer 2016, 16:43
od Brutzel-Svejk
Z té kostičky dělám polívku. Ještě k tomu steaku. Tento obrácený způsob se dá určitě použít u jiných druhů mas. Důležité je mít aspoň kilový kousek. Tento se dá po pobytu v troubě rozdělit na porce a ugrilovat.