Stránka 1 z 1

Telecí játra s cuketou

PříspěvekNapsal: 16 pro 2011, 12:55
od Mánek
Ráno jsem se díval na pana Stupku, který v pořadu Párty s kuchařem "vařil s vínem". Nejprve připravil "Provensálské dušené hovězí", poté dělal tato telecí játra. Tohle jídlo mne zaujalo daleko víc než první, a protože jsem játra v mrazáku měl (tedy pouze hovězí), a cuketu i víno jsem koupil právě včera, námět na dnešní oběd byl na světě. Můžu doporučit, je to hodně dobré!


Ingredience:
250 g cukety
2 cibule
3 lžíce hladké mouky
pepř
sůl
3 polévkové lžíce olivového oleje
máslo
500 g telecích jater
5 lžic bílého vína


Popis přípravy:
Cuketu nakrájíme na kostky, cibuli na plátky, a dusíme na oleji cca 10 minut. Mouku se solí a pepřem promícháme, obalíme v ní 4 plátky jater a opékáme 3 minuty po každé straně, na závěr zjemníme máslem.

Do pánve přidáme víno a povaříme, vzniklou omáčkou přelijeme játra a podáváme.

Obrázek

HP

Re: Telecí játra s cuketou

PříspěvekNapsal: 16 pro 2011, 16:36
od drobek
A tak to jo. Pana Stupku uznávám moc, umí. CC
Jen musím dodat co Mánek nenapsal, víno jen takové, které byste sami pili. Že to je do vaření neznamená, že patoky se v tom ztratí. :AF
A co čert nechtěl, víno a dobrý - merlot máme doma furt, v mrazáku jsou zčistajasna zapomenutá hovězí játra - vepřová bychom nezapomněli, ale tady asi prasata játra nemaj. :o
No a zrovna se jako z udělání chystám do krámu.
Takže si uděláme co? No přece radost z mňamky. :AD

Re: Telecí játra s cuketou

PříspěvekNapsal: 20 pro 2011, 15:48
od drobek
Měli jsme tu dobrotu včera k večeři. Udělal jsem chybičku, nějak jsem si v receptu nepřečet, že to má být bílé víno a spokojil se s tím, že Merlot máme doma celu zimu po ruce. No a Merlot je červené. Snad mi pan Stupka odpustí, my už si mlaskaje odpustili. HP

Re: Telecí játra s cuketou

PříspěvekNapsal: 20 pro 2011, 17:40
od Mánek
Já myslím, že pan Stupka odpustí, hlavně že vám chutnalo! :)