Domácí Kung-Pao

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Domácí Kung-Pao

Příspěvekod Dag » 25 lis 2010, 13:49

2 kuřecí řízky
1 lžíce máčeného škrobu
1 lžička soli
1 vyšlehané vejce
sádlo
několik sušených čilli papriček
hrst burských oříšků

Zálivka: / má být sladkokyselá/
2 lžíce rýžového vína, nebo sherry
1 lžíce sojové omáčky
1/2 lžičky Wei-su /glutamát/

Osolené maso promíchám s máčeným škrobem a rozšlehaným vejcem.
Na velmi horkém SÁDLE smažím asi 3 minuty a vidličkou od sebe odděluji kousky, které vajíčko se škrobem jaksi svázaly
V konci smažení přidám chilli a burské oříšky a ještě zrochu osmažím
Zaliji zálivkou a nechám přejít var.

Podávám s nesolenou a nekořeněnou vařenou rýží.
Uživatelský avatar
Dag
Grillmeister
 
Příspěvky: 299
Registrován: 06 lis 2010, 00:08
Bydliště: Praha 6

Re: Domácí Kung-Pao

Příspěvekod drobek » 25 lis 2010, 17:28

Správně, gratuluju. Především za to sádlo, nejzdravější tuk na smažení. A potom, když si dáš v Americku Kung-Pao, je tam víc řepíkatého celeru než masa. A je to tím pádem hnus, ale asi to tak maj domorodci rádi. Za dvacetpět let v téhle zemi jsem ještě nanašel autentickou čínskou restauraci. Je to jasné, musí vařit podle místních hub, jinak by tam nikdo nejed. Doma si asi vaří po svém, ale co my?????
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Domácí Kung-Pao

Příspěvekod Dag » 26 lis 2010, 09:29

Děkuji Drobku.
Já vařím převážně na oleji, ale cmundu si musím udělat na sádle. Jinak by to nebylo ono.
S "čínou" je to složité. Zatím nejlepší byla ta z Vodičkové ulice, ale to už je dávno, dávno.
Měj se pěkně milý Drobku.
Uživatelský avatar
Dag
Grillmeister
 
Příspěvky: 299
Registrován: 06 lis 2010, 00:08
Bydliště: Praha 6

Re: Domácí Kung-Pao

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 26 lis 2010, 11:06

Přidám se do diskuse. Čínu nedělám na sádle, ale buď na oleji s burských oříšků nebo oleji sezamovém. Zkuste to a budete překvapení změnou chutí. Nevím, jestli Cinané sádlo do Woku vůbec berou. Co se nejčastěji používá, i já ho beru je oddenek zázvoru (zázvor pravý) u nás zvaný Ingwer.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1101
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Re: Domácí Kung-Pao

Příspěvekod drobek » 26 lis 2010, 15:53

Joži, olej z buráků je druhé největší svinstvo hned po oleji ze soji. Ne na chuť, ale ze zdravotních důvodů. Sezamový olej má hned po sádle nejvyšší snesitelnou teplotu, to je dobré, ale bohužel má dost pronikavou chuť, která u Číny nevadí, ale zkus na to udělat řízky. Nebo radši ne, já to zkusil. Pokud máš rád řízek po čínsku, je to fajn. :lol:
Milá Dag, kde ty loňské sněhy jsou, když jsme si našetřili a zašli do Vodičkové na pravou čínu! Tady je čínská restaurace skoro na každém rohu, ale co tam vaří je napůl mezi čínou a amerikou. :mrgreen:
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová


Zpět na Drůbeží maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků

x