v hrnci či pánvi pod poklicí, takže je výsledek stejný jako při klasickém českém pečení, ale je to mnohem dřív.. Použijte velkou pánev nebo pánev s víkem. A to vypečené sádlo je bonus.
Podle Jacquesa Pépina.
Ingredience
1 kachna (2 – 2,5 kg)
1/2 lžičky soli
1 střední stroužek česneku, drcený (1/2 lžičky)
1 lžíce nasekané šalotky
1/4 lžičky soli
1/4 lžičky pepře
kmín
Postup
Ostrým těžkým nožem nebo nůžkami na drůbež rozčtvrťte kachnu, krk, žaludek, játra a srdce dejte stranou.
Rozehřejte velkou pánev nebo rendlík, buď litinovou, teflonovou, nebo těžkou hliníkovou.
Kachnu vložte kůží dolů v jedné vrstvě na pánev bez podlévání, ( to znamená na suchou pánev. Nepřichytlo se to, kachna pustí ihned dost tuku ) posypte solí, šalotkou, česnekem a kmínem a smažte (pečte, ale je to na vařiči) při vysoké teplotě 5 minut. Uvolněte kusy kachny ze dna pánve a položte je stále kůží dolů zpět do pánve. Přidejte krk a žaludek, přikryjte poklicí, snižte teplotu na střední, a pečte dalších 15 minut. V této fázi by už kachna by měla být v hluboké vrstvě tuku a kůže by měla být hnědá.
Snižte teplotu na velmi nízkou, přikryjte, a pečte dalších 30 minut. (Kusy by měly být téměř ponořeny do tuku.) Přidejte játra a srdce a pečte dalších 5 minut.
Výsledek na talíři, s brknedlem a červeným zelím. Protože jsem měl jen nohy nemohl jsem zkusit jak dopadnou droby. Je mi líto. Kdybych koupil celou kačenu, bylo by to pro nás dva moc jídla.
Je to trochu tmavé, teda moc udělané, k tomu viz můj komentář.