Stránka 1 z 1

Ovar pečený

PříspěvekNapsal: 09 lis 2014, 14:48
od drobek
1.jpg
1.jpg (36.6 KiB) Zobrazeno 2937 krát

Autorem receptu i fotky je Parles.

V létě by mne to nenapadlo, ale v tomto mrazivém čase si tělo občas řekne o něco vydatnějšího a tučnějšího, nu příroda! A tak jsem si já řekl: když jde upéct vepřové koleno, proč by to nešlo s vepřovou hlavou? Nikde jsem o tom neslyšel, ani nečetl a tak jsem to zkusil. No a balada – kdo má rád ovárek s hořčicí a křenem, tak by to měl prubnout taky!


1/2 menší vepřové hlavy bez ouška
2 cibule
1 palice neloupaného česneku
kmín
sůl
voda

Do pekáče nalít asi na prst vody. Hlavu omýt, osolit a pokmínovat a položit řeznou plochou do pekáče. Přidat cibuli a česnek ( obojí vcelku) a přiklopit dobře doléhající pokličkou. Troubu předehřát na 150 stupňů C, vložit pekáč a 3 hodiny pomalu péct. Nemusí se to ani moc kontrolovat, mně se voda nevypekla.
Výsledkem je krásně měkká voňavá, nevymáčená kůžička, správně klihovatá a masíčko taky nemá chybu.