Vepřová krkovička pečená v majonézovém kabátě

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Vepřová krkovička pečená v majonézovém kabátě

Příspěvekod Mánek » 29 čer 2012, 15:15

Na některém slovenském webu jsem objevil tento recept, a moc mně zajímalo, jak to asi bude chutnat. Od myšlenky k činu uběhlo jen něco málo hodin, a můžu říci, že je to super žrádýlko!!! Vřele doporučuji vyzkoušet!

Suroviny:
800 g krkovičky vcelku,
2 velké cibule nakrájené na kolečka,
250 g majonézy,
200 g strouhané goudy nebo eidamu 45%,
pepř,
majoránka,
drcený kmín,
sůl

Příprava:
Maso osolíme, opepříme, posypeme kmínem a majoránkou. Koření do masa vetřeme a maso vložíme do pekáče. Celý povrch potřeme asi 4 mm silnou vrstvou majonézy, poklademe kolečky cibule

Obrázek

a posypeme nastrouhaným sýrem.

Obrázek

Na pečení nepoužijeme tuk, ale podlijeme maso trochou horké vody. Pečeme při 180°C asi hodinu, nebo než je maso měkké. Majonéza není cítit, ale maso pod kabátkem je krásně šťavnaté a křehké.

Obrázek

Obrázek
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Vepřová krkovička pečená v majonézovém kabátě

Příspěvekod drobek » 29 čer 2012, 16:02

Hmmm, tak tohle zkusím až se vrátíme z krajin Mexických. HP
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Vepřová krkovička pečená v majonézovém kabátě

Příspěvekod Mánek » 01 črc 2012, 18:33

Povedlo se, fotky přidány! :)
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun


Zpět na Vepřové maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x