Na některém slovenském webu jsem objevil tento recept, a moc mně zajímalo, jak to asi bude chutnat. Od myšlenky k činu uběhlo jen něco málo hodin, a můžu říci, že je to super žrádýlko!!! Vřele doporučuji vyzkoušet!
Suroviny:
800 g krkovičky vcelku,
2 velké cibule nakrájené na kolečka,
250 g majonézy,
200 g strouhané goudy nebo eidamu 45%,
pepř,
majoránka,
drcený kmín,
sůl
Příprava:
Maso osolíme, opepříme, posypeme kmínem a majoránkou. Koření do masa vetřeme a maso vložíme do pekáče. Celý povrch potřeme asi 4 mm silnou vrstvou majonézy, poklademe kolečky cibule
a posypeme nastrouhaným sýrem.
Na pečení nepoužijeme tuk, ale podlijeme maso trochou horké vody. Pečeme při 180°C asi hodinu, nebo než je maso měkké. Majonéza není cítit, ale maso pod kabátkem je krásně šťavnaté a křehké.