Pohled na raketově rostoucí ceny hovězího masa mně dovedl k rozhodnutí si rychle udělat mísu tataráku a přecpat se jím do zásoby. O pravé svíčkové si můžu nechat jenom zdát, proto jsem se spokojil s levnějším zadním hovězím. I tak je to ale dobrota!
Ingredience:
600 g hovězí svíčkové nebo kýty,
1 lžíce worcesterové omáčky,
2 lžíce ostrého kečupu,
3 lžíce slunečnicového oleje,
2 stroužky česneku,
pepř,
sůl,
4 žloutky,
1 cibule
Popis přípravy:
Hovězí maso dvakrát přemeleme na jemné mlecí desce,
a k masu přidáme česnek utřený se solí a velmi jemně nakrájenou cibuli.
Přidáme worcester, sůl, pepř, kečup, žloutky a olej
a vše řádně propracujeme vidličkou. Hotovou směs necháme odležet v lednici
a v mezidobí si připravíme topinky z půlkrajíčků chleba. Topinky smažíme zvolna do růžova,
poté je necháme okapat od oleje a potřeme česnekem. Na topinky namažeme masovou směs a podáváme.