Stránka 1 z 1

Salsa ze zelených rajských jablíček

PříspěvekNapsal: 06 zář 2010, 23:25
od drobek
Salsa ze zelených rajských jablíček
Babi

Ingredience na 370ml
3 zelená rajčata, na jemno posekaná
2 zelené, nebo červené, pálivé papričky, nebo podle chuti, na jemno posekané
1 česnek na jemno posekaný
hrst posekané petrželky
hrst posekaného, čerstvého koriandru (bazalky, nebo oregana)
1/2 červené papriky, očištěné a na hrubo nasekané
3 lžíce limetkové šťávy, nebo citronové
1 1/2 lžičky cukru
1/2 lžičky soli

Příprava:
Rozmixovat všechny ingredience na hrubé pyré. Budete-li ihned podávat a je-li pyré moc husté, přidat trochu vody. Budete-li podávat později, nepřidávat vodu, protože zelenina pustí tekutinu.

Chcete-li salsu zmrazit, pak nedávejte ingredience do mixéru a nechejte je pouze posekané. Nechejte sedět přikryté v chladničce po několik dní. Ochutnat, je-li salsa dosti ochucená. Nasáčkovat, nebo dát do zmrazovacích nádobek a zmrazit. Použití je mnoho, na španělskou rýži, omelety, burito placky atd.