Stránka 1 z 1

Ananasová salsa

PříspěvekNapsal: 22 srp 2010, 23:25
od drobek
Ananasová salsa
Jardy z Havaje

1 dobře zralý ananas. To se pozná tak, že lístky uprostřed "kštice" jdou snadno vytáhnout, bez použití síly.
1 červená čerstvá paprika
1 žlutá čerstvá paprika
1 zelená paprika
10 chilli papriček
5 stroužků rozdrceného česneku
1 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
1/2 červené cibule hodně na drobno
4 lžíce jemně nasekané petrželky
3 (nebo víc) lžíce citronové šťávy
1 lžíce cukru

Rozehřejte gril na dost vysokou teplotu
Oloupejte ananas, po délce rozřízněte a vyndejte to tvrdé zevnitř. Pak rozřízněte na čtvrtky, celkem tedy máte 8 kusů.
Ananas a papriky rozložte na gril a pečte až budou hezky opečené, 10 - 12 minut. Přendejte do mísy a nechte vychladnout.
Ananas nakrájejte na dvoucentimetrové kostky, papriky teď rozřízněte a odsemeňte. Nakrájejte taky na dvoucentimetrové kousky.
Vše ostatní nakrájejte na drobno.
Vše jemně smíchejte, podávejte na kuře, bílé maso, ryby, s bílým pečivem.