Stránka 1 z 1

Salsa Verde - zelená salsa

PříspěvekNapsal: 22 srp 2010, 21:41
od drobek
Salsa Verde - zelená salsa
Rick Bayless

20 dkg (asi 4 střední) tomatillos, oloupané ze slupek a opláchnuté
1 / 2 hrnku nahrubo nasekaných lístků koriandru
zelených a pálivých chilli podle chuti (asi 2 malé Serranos nebo 1 malý Jalapeño)
hrubě nasekané 1 zralé avokádo
1 malá bílá cibule, nakrájená na drobno a propláchnutá vodou v cedníku
sůl

Nasekejte polovinu tomatillos a dejte je do food procesoru s koriandrem a zelenými chille. Přidejte 1 / 4 hrnku vody, a udělejte z nich hrubé pyré. (taky to můžete umlít v mlýnku na maso, vody netřeba)
Zhruba nakrájejte polovinu avokáda, přidejte jej do procesoru a několikrát zapněte, dokud není zabudováno do salsy. Dejte do misky spolu s cibulí, jemně nakrájenými zbylými tomatillos a jemně nakrájenými avokády. Pokud to melete v mlýnku na maso, na závěr do misky přijde všechno avokádo, to nemelte.
Dochuťte obvykle asi 3 / 4 lžičky.