Stránka 3 z 5

Re: Bramborová kaše

PříspěvekNapsal: 08 pro 2011, 15:48
od drobek
Nojo, já zapomněl na pochvalu. Převelikou. CC

Re: Bramborová kaše

PříspěvekNapsal: 08 pro 2011, 23:32
od parles
Jsem nějak mimo, je to tu samá chvála a mně nedochází za co! Já jsem se těšil na ten slíbený recept a ten nějak nedošel!

Re: Bramborová kaše

PříspěvekNapsal: 09 pro 2011, 09:34
od Dag
Drobku, dělám kaši podle Tvého prvního způsobu.
Oloupané, uvařené brambory sliji, po troškách přidávám mléko, hrnec nesundávám z plotny a šťuchám a šťuchám a načechrávám. Tekutina se odpařuje a v kaši zbyde z mléka jen to nejlepší. Je to základní, lety ověřený postup.
Dělala to tak maminka, babička, prababička a další šik šikovných hospodyněk.

Ale zaujala mně Tvoje zmínka jak je možné v lisu zbavit brambory slupky.Při nejbližší příležitosti to s radostí vyzkouším.
Mačkám tak podle rady nějaké Labužnice v malém lisu stroužky česneku i se slupkou. A musím říct, že je to moc šikovné.
Tak děkuji za nápad a přeji šťastný a veselý shon před Vánoci.

Re: Bramborová kaše

PříspěvekNapsal: 09 pro 2011, 13:09
od miska12
Kdo trpělivě čekál ten se dočkal.Popsal to Drobek.Vařit brambory normálně, oloupané ve vodě. Něco se vylouhuje, to je fakt. Protože se má mléko do kaše dávat horké, je snadná zkratka prostě brambory slít, nalít mléko a postavit znova na kamna.
Heč.Nemusel jsem to ani psat.

Re: Bramborová kaše

PříspěvekNapsal: 09 pro 2011, 13:38
od Mánek
Parlesi, pochvala byla za výraz "finger potatoes". :)

Recept jsem urgoval už včera přímo u zdroje, no a jak vidíme, za ten pochvala určitě nebude...