Stránka 1 z 1

Kanadské kovbojské fazole

PříspěvekNapsal: 18 srp 2010, 11:42
od Brutzel-Svejk
podle Emeril Lagasse

Suroviny:
35 dkg suchých bílých fazolí, přebraných, bez fazolí polámaných, a hlavně bez kamenů
20 dkg anglické slaniny vcelku
1 hrnek nakrájené žluté cibule
1 lžička chilli powder
1 lžička Emerilovy Esence
1 1/2 lžičky soli
1/2 lžičky pepře
2 lžičky drceného česneku
40 dkg plechovka krájených rajčat, i se šťávou. Tak tohle je typicky americky podaná ingredience, jsou doma k mání 40 dkg (14,5 unce) plechovky?
1 malé pivo, zbytek vypijte
1/2 hrnku javorového sirupu. Kdosi mi psal, že tohle už je ke koupi
1/2 hrnku hnědého cukru
1/2 hrnku kuřecího vývaru, nebo hovězího, nebo snad i voda postačí
1/2 hrnku kanadské whisky
2 lžíce kremžské hořčice
1 lžíce Worcesterová sauce
2 bobkové listy

Fazole dejte do velkého hrnce a zalijte vodou, asi 7 cm nad fazole. Přiveďte do varu. Potom snižte plamen a zvolna vařte dokud nejsou fazole měkké, asi 1 hodinu 20 minut, za občasného zamíchání. Slijte vodu, tedy sceďte a dejte stranou.
Mezitím co se fazole vaří, nakrájejte slaninu na kostičky a opečte do hněda a až pustí sádlo. Vytvořené škvarky vylovte děrovanou naběračkou a dejte stranou na papírovou utěrku.
Do tuku dejte cibuli, esenci, chilli powder, sůl a pepř a cibuli zpěňte. Přidejte česnek a opečte ještě 30 vteřin. Přidejte rajčata i se šťávou a 2 minuty povařte.
Přidejte vše ostatní, 1 minutu povařte, pak tam vsypte fazole, uveďte do varu a zvolna vařte přikryté asi 1 hodinu, za občasného zamíchání. Sundejte poklici a vařte dál, pokud je třeba podlijte vodou, dokud nejsou fazole měkké a poživatelné.