Hovězí guláš

Tyto litinové hrnce byly mezi kolonisty a osadníky z důvodu jejich univerzálnosti a životnosti, velmi populární. Mohly by být použity pro mnoho příležitostí: pro vaření, pečení, na dušená masa,fritování, pražení apod.

Hovězí guláš

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 16 srp 2010, 21:49

Hovězí guláš od BS
autor Brutzel-Svejk

Suroviny:
2 kg hovězího masa na guláš
2 kg cibule
1 kg brambor
0,75 l hovězího vývaru
50g sádla nebo dobry olej
majoránka
sul
kmín
2 stroučky česneku
2 PL mletá paprika sladká/ostrá
2 čerstvé na kostky pokrájené papriky
1 nakrájena feferonka
K zahuštěni:
50g sádla
2 PL hladké mouky
Na sádle nebo troše oleje oprahneme 2 PL hladké mouky na zásmažku.

Postup:
V kastrolu osmažíme cibuli, česnek, nasypeme mletou papriku. Do Dutch-Oven dáme zpěnit sádlo/olej a na něm osmažíme prudce maso, tak aby dostalo pěknou barvu. Přidáme suroviny s kastrolu, čerstvou papriku, feferonku, vývar a vše dle chuti okořeníme. Po asi 50 min zahustíme připravenou zásmažkou.

12 briket na ohniště, 8 briket na viko
Gulas1.jpg
Gulas1.jpg (97.78 KiB) Zobrazeno 6853 krát
Přílohy
Gulas.jpg
Gulas.jpg (113.39 KiB) Zobrazeno 6851 krát
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1101
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Zpět na Dutch-Oven

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků

cron

x