Stránka 1 z 1

Gorgonzola ze zeleným pepřem

PříspěvekNapsal: 11 říj 2015, 13:09
od Brutzel-Svejk
ddd Gorgonzola šťáva

jedna salotka
stroužek česneku
150g Gorgonzola sýru
30g zeleného pepře
200ml smetany
trocha citronové šťávy a oleje
pl. hladké mouky
sůl


Salotku nakrájíme na jemno, gorgonzola na menší kostky (lépe se rozpouští). Do rendliku dáme trochu oleje, osmahneme lehce salotku přidáme zelený pepř ten jen prohřejeme. Zalijeme smetanou smichanou s hladkou moukou, necháme převařit dochutíme kapkou citronové šťávy, soli eventuálně čerstvě mletým pepřem. Pridal jsem jeste ca. 150g listkoveho spenatu.
Příloha k spagetam. Dnes k mému steaku s širokýma nudlama.

Re: Gorgonzola ze zeleným pepřem

PříspěvekNapsal: 19 říj 2015, 06:25
od j3david
Dotaz - ten zelený pepř má být normálně "suchý" nebo konzervovaný tak říkajíc "měkký"?

Re: Gorgonzola ze zeleným pepřem

PříspěvekNapsal: 19 říj 2015, 11:07
od Mirďa
Správný dotaz, za mě bych asi šel do měkkého, ale myslím že to bude na vkusu....

Re: Gorgonzola ze zeleným pepřem

PříspěvekNapsal: 20 říj 2015, 09:39
od Brutzel-Svejk
Ja vzal ten mekky konzervovany. Myslim ten suchy by byl moc tvrdy.