Stránka 1 z 1

Ražniči

PříspěvekNapsal: 23 srp 2010, 21:55
od drobek
Ražniči
"The Cooking of Vienna´s Empire", od Josepha Wechsberga.

1/2 kg telecího, nakrájeného na kostky
1/2 kg libového vepřového
1 střední cibule na tenká kolečka krájená
2 lžíce oleje
15 bobkových listů zlomených na polovinu

Osušte maso papírovým ubrouskem nebo utěrákem, posolte a poprašte čerstvě mletým pepřem, smíchejte s olejem a cibulkou na kolečka. Přikryjte a nechte aspoň 3 hodiny odležet v lednici za občasného zamíchání. Vyndejte maso z marinády, ale tuto nevylijte. Maso a bobkové listy napíchejte střídavě na špízy, list má vždy oddělovat maso od sebe. Grilujte 10 - 15 cm od plamene, až maso není uvnitř růžové, za občasného potírání marinádou. Před servírováním posypte na drobounko nakrájenou cibulkou.