Stránka 1 z 3

Valašské ražniči

PříspěvekNapsal: 24 srp 2010, 15:17
od drobek
Valašské ražniči

400 g libové vepřové kýty
100 g slaniny
200 g hub
2 papriky
1 cibule
2 rajčata
1 bílek
olej, sůl, pepř, mletá paprika

Maso nakrájíme na menší silné plátky, potřeme olejem a necháme asi hodinu odležet. Houby nakrájíme na plátky, stejně jako paprikové lusky a rajčata.
Potom napichujeme na jehlu střídavě maso, papriku, slaninu, rajče, houbu, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a potřeme bílkem.
Pečeme na grilu.

Re: Valašské ražniči

PříspěvekNapsal: 20 zář 2014, 11:10
od j3david
Další vyzkoušený recept. Výborné! Akorát ty houby tomu sice daly vůni a šmak, ale samy byly dost tuhé a jako takové dost "nejedlé". Zatímco maso a slanina už byla hotová, houby by asi chtěly daleko více a déle. Nicméně - dají se vyndat a ostatní bylo na jedničku.

Re: Valašské ražniči

PříspěvekNapsal: 20 zář 2014, 13:39
od Mánek
Možná by to chtělo jen tenulinké plátky.

Re: Valašské ražniči

PříspěvekNapsal: 20 zář 2014, 13:41
od drobek
Nojo houby, kdybys použil žampiony, ty se dají jíst syrové. Ale zas jim chybí ten houbový šmak. Takže bych udělal to co ty, vyndal je. HP V Americku kde jsem to dělal nic jiného v tu dobu nebylo, jen ty žampiony. ddd

Re: Valašské ražniči

PříspěvekNapsal: 20 zář 2014, 14:39
od j3david
No já jsem použil lišky z ranního lovu. Lišky myslím houby.