Stránka 1 z 2

Picanha - Churrasco

PříspěvekNapsal: 13 úno 2015, 15:07
od Brutzel-Svejk
Tafelspitz - květová špička

3 kg květová špička (hov. zadní), možno vzít i méně
hrubá mořská sůl

Maso nakrájíme na ca. 5cm pasy (viz. obrázek 2 ), osolíme hrubou solí (před ugrilovani přebytečnou oklepneme), svineme do oblouku tukem nahoru a napícháme na rožeň. Nejdříve grilujeme na přímo nad rozžhaveným dřevěným
uhlím, jakmile maso začne dostávat barvu (nebojte se ohně je jen třeba dál točit), uhlí shrneme na stranu a dál grilujeme na nepřímo (kulový gril).
Důležité je, aby námi koupené maso mělo dostatek tukové vrstvy, která při grilování karamelizuje a dává masu neskutečně vynikající chuť.
Jako přílohu jsem udělal zeleninu z wokové pánve.

Re: Picanha - Churrasco

PříspěvekNapsal: 13 úno 2015, 20:35
od drobek
Joži, řekni mi upřímně, už bude to zatracené jaro? Zatím se kvůli sněhu na zahradu ani nedostanu natož abych něco urožnil. ddd

Re: Picanha - Churrasco

PříspěvekNapsal: 13 úno 2015, 21:23
od Brutzel-Svejk
Tady u nás svítí už pár dní sluníčko.

Re: Picanha - Churrasco

PříspěvekNapsal: 14 úno 2015, 07:01
od Mánek
Tady sice také, ale využil jsem to na nařezání další zásoby dřeva. Ke grilu jsem se zatím nedostal. Máš to moc hezké! HP

Re: Picanha - Churrasco

PříspěvekNapsal: 14 úno 2015, 08:53
od drobek
Cožpak sluníčko, svítí ale nehřeje. Na zahradě je skoro půl metru nafoukaného sněhu, nedostanu se tam ???