Píšou to nepřesně. Udírna Bradley nejde použít na grilování, lze ji použít na "pomalé pečení" tak že se prostě boční generátor kouře nenaláduje udicíma peletama. Pomalé pečení je to proto, že se na udírně dosáhne teploty něco málo přes 100 st.C, mám vyzkoušeno že jde dosáhnout při zavřeném komínku maximálně 120 st.C. Další možnost je úplné odstranění generátoru kouře, přepojení kabelu napájení do konektoru napřímo (tedy ne do generátoru). Nicméně touto úpravou dojde ještě k dalšímu mírnému snížení výkonu protože generátor kouře samotný (i bez pelet) se trochu podílí na vytápění vnitřního prostoru. Takže potom je maximální dosažitelná teplota cca 105 - 110 st.C. Je nutné si uvědomit, že příkon udírny je pouze 300 W, s tím se opravdu grilovací teploty nedá dosáhnout ani teoreticky. Ale toto "pomalé pečení" lze využít například ke konfitování, pro některé specifické úpravy mas. Lze tímto způsobem například na sítových patrech udírny i sušit ovoce - v tom případě nutno ale otevřít komínek pro odvod vlhkosti a tím se teplota sníží na takových 80 st.C.
Jeden ze způsobů využití jsem tady popisoval - příprava Q žebírek ... zde se ovšem taky využije možnost "zakouření".