Grilované krevety s jihozápadní chutí

Grilované krevety s jihozápadní chutí

Příspěvekod drobek » 17 srp 2010, 21:57

Grilované krevety s jihozápadní chutí
Americas Test Kitchen

1 kg nevařených krevet (45 - 50 ks)
2 lžíce soli
2 lžíce extra virgin olivového oleje
dílky citrónu k podávání

Na pastu:
2 lžíce extra virgin olivového oleje
2 stroužky česneku, rozdrcené
2 lžičky chilli koření
3/4 lžičky mletého římského kmínu (cumin)
2 1/2 lžíce limetkové šťávy
2 lžíce usekaného čerstvého koriandru

V kastrůlku rozehřejte olej, přidejte vše ostatní krom koriandru a limetkové šťávy, a smažte až je česnek průzračný. Dejte do misky a vychlaďte.
Smíchejte koriandr s limetkovou šťávou.
Rozpusťte sůl ve 4 litrech vody, namočte krevety na 20 - 25 minut. Potom propláchněte čistou vodou.
Manikůrovými nůžkami otevřete zezadu krunýř a odstraňte cévku.
Dejte do misky s pastou a dobře protřepte, aby byly krevety pokryté.
Potom napíchejte na špízy, dvakrát skrz každou krevetu. Grilujte na středně silném ohni. s jedním otočením, až je krunýř růžový, 4-6 minut. Ihned servírujte pokapané směsí limetkové šťávy a koriandru, s dílky limetek.
Tohle je recept pro "fajnšmekry" a zábavě u stolu, protože krevety jsou servírovány s krunýřem a během loupání je spousta času k povídání.
Přílohy
ja.jpg
ja.jpg (54.73 KiB) Zobrazeno 1912 krát
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Ryby

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

x