Stránka 1 z 1

Pstruh na grilu s granátovou omáčkou

PříspěvekNapsal: 11 čer 2013, 11:26
od Mánek
Nevšední kombinace exotického ovoce a tuzemské ryby dává tušit zajímavý gastronomický zážitek.

Suroviny:
4 pstruzi,
mletý pepř,
sůl,
2 lžíce másla,
zelená petrželka

Omáčka:
1 dl bílého vína,
1 dl kečupu,
3 lžíce olivového oleje,
1 cibule,
1 lžička cukru,
50 g rozinek,
2 granátová jablka,
1 lžička citronové kůry

Příprava:
Pstruhy osolíme, opepříme a opečeme na grilu. Během grilování je potíráme máslem.

Omáčka:
V rozpáleném tuku osmažíme kousky cibule až zesklovatí, potom ji zasypeme cukrem a necháme ho za stálého míchání zkaramelizovat. Přilijeme víno, kečup, přidáme rozinky, dužninu granátového jablka rozebranou na kuličky a citronovou kůru. Vzniklou omáčku pomalu vaříme asi 20 minut.

Upečené pstruhy podáváme polité omáčkou z granátových jablek a posypané usekanou petrželkou.

Re: Pstruh na grilu s granátovou omáčkou

PříspěvekNapsal: 12 čer 2013, 17:42
od svato
a ja furt rozmýšľam, čo s tým granátovým jablkom, čo už mám pár dní doma, len si neviem dosť dobre predstaviť, ako budem dužinu krájať na kúsky, miesto rozoberania na guľôčky ???

Re: Pstruh na grilu s granátovou omáčkou

PříspěvekNapsal: 13 čer 2013, 07:06
od Mánek
Už jsem ti to opravil, můžeš rozebírat. :AD