Thajská grilovaná ryba

Thajská grilovaná ryba

Příspěvekod drobek » 19 srp 2010, 15:35

Thajská grilovaná ryba
Thomas Robson: "Entreé to Asia", knižní vydání receptu ze stejnojmenného televizního seriálu, str. 94, 1998, thajská kuchyně.
Obliba a množství používaného kopru v severním Thajsku přivádí "západní" návštěvníky do úžasu. Na druhé straně náhle pocítit tu známou domácí vůni v exotické situaci způsobí vždy nečekané potěšení a vzrušení.
V tomto receptu je uvedená "koprová marináda", která je báječná třeba s čerstvým halibutem, ale můžeme ji zkusit s jakoukoliv jinou rybou.


Rybí steaky, pro ty co to neví, steak je ryba ukrojená napříč, po délce pak je to filé.

1 lžíce / 15 ml hruběji nasekané citrónové trávy (u nás koupíme sušenou)
1 lžíce / 15 ml hrubě nasekaného kořene nebo stonku koriandru
2 lžičky / 10 ml hrubě nasekaného galanga (lze nahradit zázvorem, i když to není přesně ono)
2 až 4 červené chilli papričky, nasekané nahrubo
2 lžíce / 30 ml hrubě nasekaných stonků kopru
1 lžíce / 15 ml hnědého cukru
2 lžíce / 30 ml rybí omáčky
hrubá sůl dle chuti
šťáva z 1 čerstvého citrónu
3 lžíce / 45 ml oleje

Nachystáme si všechny suroviny, abychom je měli při ruce. Pomocí hmoždíře, třecí misky nebo mixéru utřeme z výše uvedených surovin hrubou pastu. Rybí steaky v ochucené pastě marinujeme 2 až 4 hodiny.
Grilujeme při střední teplotě asi 6 - 8 minut po každé straně.
Přílohy
ja.jpg
ja.jpg (44.52 KiB) Zobrazeno 1170 krát
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Ryby

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků

cron

x