Stránka 1 z 1

Jehněčí (kůzlečí) kotlety v jogurtové marinádě

PříspěvekNapsal: 23 srp 2010, 18:29
od drobek
Jehněčí (kůzlečí) kotlety v jogurtové marinádě

4-6 kotletek
1 smetanový bílý jogurt
3 stroužky česneku
1 ČL feferonové pasty (může být i méně) nebo rajský protlak
sůl
pepř
sladká paprika
1 lžička medu medu
50 ml bílého vína
2 lžíce olivového oleje

Ze všech přísad kromě masa uděláme marinádu:
Ušleháme olej s vínem, medem a jogurtem, přidáme koření a rozmačkaný česnek, feferonkovou pastu (kdo nemá rád ostrá jídla, tak ji vynechá) a dále šleháme až marináda vypadá jako růžová pěna. Kotlety očistíme od blanek, nařízneme na okrajích aby se nekroutily, jemně naklepeme, obalíme v marinádě a naskládáme na plech. Zbytkem marinády polijeme povrch kotlet.
Dáme pod gril a grilujeme cca po 8 min. po každé straně.

Doporučená příloha: hlávkový jarní salát s klasickou zálivkou a tmavé bagety