Stránka 1 z 1

Marinovaná jehněčí kýta

PříspěvekNapsal: 17 srp 2010, 16:04
od drobek
Marinovaná skopová kýta
Classical Cuisine - Beethoven Club, Memphis, TN

Suroviny:
1 jehněčí kýta, aspoň 5 Lb (2,25 kg)
2 hrnky suchého bílého vína
2 citrony nakrájené na tenké plátky
1 lžíce rozmarýny
1 lžíce tymiánu
1 tyčka skořice

Smíchejte víno, citron a koření. Kýtu marinujte dva dny, přikryté a v lednici. 3x denně přeložte (obraťte, aby marináda rovnoměrně pronikla do masa.
Maso několikrát napíchněte, tohle je snad jediná vyjímka, jinak se do masa píchat nesmí.
Grilujte 1,5 hodiny na roštu, pod poklicí, při grilování tu a tam posypte hořící brikety nebo čím topíte, namočenými štěpinami dřeva jako pro uzení.
Zbylou marinádu přeceďte, a pak odpařte v rendlíku na polovinu objemu.
Hotové maso nakrájejte na plátky, při podávání pak polijte omáčkou z marinády.