Stránka 1 z 2

Outdoorchef Leon

PříspěvekNapsal: 07 bře 2014, 10:07
od hanz_008
Máte někdo zkušenost s tímto grilem?

Předem díky

Re: Outdoorchef Leon

PříspěvekNapsal: 07 bře 2014, 16:00
od bocianka
Doporučila bych, zeptat se Mirdi, který se tímto živí.Nebo navštívit jeho stránku "Svět grilů".

Re: Outdoorchef Leon

PříspěvekNapsal: 07 bře 2014, 20:36
od Mirďa
Outdoorchef Leon je předně plynový gril. Je to z mého pohledu celkem zajímavá záležitost v tom smyslu že kombinuje výhody kotlového grilu s použitím plynu. Není to zatím moc známá značka a své místo na trhu si musí vydobýt, ovšem své příznivce si nachází. Vyrábějí to Švýcaři a tak je kvalita grilu znát. Již rok jej prodávám a zájem o ně celkem je. Jakožto prodejce i uživatel s ním nemám problém. Griloval jsem na něm a pohoda.

V případě Leonu jde o jednohořákovou záležitost s velikostí grilovací plochy skoro jako Weber Master Touch 57 cm, v případě Leonu jde o 54 cm. U této plochy si ale myslím že jeden hořák je málo. Když už, volil bych model Outdoorchef Ascona, který je vybaven ještě jedním hořákem navíc. Ten se hodí opět především pro steakování hovězího. Cena už není takový rozdíl a luxus práce a výkonu grilu je výborný.

Jinak pro letošní rok budou novinky, trošku pozměněné detaily. Na stránkách budu mít cca za 14 dní Tak doporučuji vyčkat aktuální nabídky.

Re: Outdoorchef Leon

PříspěvekNapsal: 07 bře 2014, 21:21
od hanz_008
Mirďa: díky za odpověď. Cennovej rozdíl, není tak hroznej, ale je to dost peněz. Já měl představu dát za gril cca 10.tis. Leon mne nadchl kvůli metodě grilování. Ale rád si nechám poradit, nemá cenu šetřit a pak litovat. Těším se na nové modely :-)

Re: Outdoorchef Leon

PříspěvekNapsal: 07 bře 2014, 21:39
od Mirďa
Jo vychytané to celkem mají, hlavně soustředění tepla pro steakování, kdy otočíš vnitrní tychtýř, který běžně slouží pro sběr tuku. Tak otočením soustředí teplo doprostřed roštu a je to ideál pro steaky.....

Kolem 10 000,- se dá už něco koupit, ale musíš počítat s určitými kompromisy, které se tu a tam u toho či onoho projeví a pak jeden lituje že šetřil. To teď nemluvím jako prodejce, ale jako běžný uživatel. Je to spíš o tom si ujasnit co všechno chi a budu zkoušet grilovat. Jestli tomu propadneš tak jako já, tak holt to něco stojí. Ovšem to je úděl každého koníčku :lol: Možná bych i doporučil nějakou knihu na prostudování. Moje bible na které jsem začínal a dodnes s ní čerpám je od Stevena Raichlena"Jak grilovat". Je velmi pěkně napsaná, s jednoduchými postupy přípravy, se kterými neměl zatím nikdo problém. Ilustrována mnoha obrázky samotného postupu toho či onoho jídla, což zpravidla v kuchařkách není. Takový pěkně napsaný základ pro lidi co třeba začínají nebo se i chtějí zdokonalit. Je tam popsáno i co a jak a proč grilovat. Receptů mraky a výborných. Taková kniha "Šéf na grilu" od Pohlreicha je slabý odvar pro batolata :lol: