Mexický fajita salát

Mexický fajita salát

Příspěvekod drobek » 23 srp 2010, 00:31

Mexický fajita salát
Otherwhitemeat.com

700 g vepřové pečeně bez kosti, nakrájené na tenounké řízky, asi půl cm silné, nenaklepané
1/4 hrnku oleje
2 lžíce šťávy z limetek (lime juice)
1 lžička sušeného oregana
1 hlávka salátu, měl by to být Iceberg, nevím zda je k mání doma
1 plechovka (425 g) tmavých fazolí, zcezených
4 ounces (100 g) ostrého čedaru, nastrouhaného
Guacamole
salsa
2 hrnky zakysané smetany (tohle je recept americký, v Mexiku jsem nikdy k tomu zakysanou smetanu nedostal. Když ji tedy vynecháte, jen se přiblížíte originálu.
3 hrnky uvařené bílé rýže
60 g na plátky nakrájených černých oliv, scezených
2 zelené cibule, na jemno pokrájené
Kukuřičné chipsy (corn tortilla chips)

Maso marinujte ve směsi oleje, limetkové šťávy a koření přes noc v lednici. Vyndejte z marinády, osušte a grilujte, asi 8 minut z každé strany. Nakrájejte na kostky. Na dno misky naskládejte salát, fazole, sýr, maso a guacamole. Pokryjte salsou. Smíchejte zakysanou smetanu s rýží a dejte navrch salátu. Navrch dejte zbytek salsy, ozdobte olivami a zelenou cibulkou.
Servírujte s tortillovými chipsy, těmi si každý nabírá ze společné mísy.
Toto množství je pro 12 lidí.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Vepřové

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků

x