Stránka 1 z 1

Zauzená krkovice na rozmarýnu s ryzlinkovým zelím

PříspěvekNapsal: 16 kvě 2011, 10:25
od Mánek
Hezký recept na grilovanou krkovici představili ve svém pořadu "Kluci v akci". Recept je převzat ze stránek pořadu a díl nazvaný "Jarní grilování" je možno shlédnout zde: http://www.ceskatelevize.cz/porady/1008 ... kci/video/

Suroviny:
Zauzená krkovice:
2 kg krkovice
mletý pepř
sůl
rozmarýn
olivový olej
bukové hobliny

Ryzlinkové zelí:
1 kg kysaného zelí
1 kg brambor
200 g špeku
bobkový list
nové koření
bílé víno (Ryzlink rýnský)

Popis přípravy:
Zauzená krkovice:
Bukové hobliny namočíme do studené vody. Před použitím hobliny z vody vyjmeme a vložíme na rozžhavené uhlí, které jsme hrnuli ke stranám grilu. Krkovici rozkrojíme podélně napůl, osolíme, opepříme a svážeme do pěkných válečků. V hmoždíři rozdrtíme rozmarýn v olivovém oleji. Směsí maso potřeme a dobře ji do masa vpracujeme. Válečky masa vložíme na střed roštu a pečeme zaklopené 45-60 minut. Podáváme se zelím, které do grilu vkládáme současně s masem.

Ryzlinkové zelí:
Do grilovací misky vložíme ke stranám oškrábané brambory (nové neškrábeme; větší pokrájíme), do středu zelí, vše poklademe na kostičky nakrájenou slaninou, podlijeme vínem, uzavřeme alobalem a vložíme do grilu, pečeme asi 45 minut.

HP

Re: Zauzená krkovice na rozmarýnu s ryzlinkovým zelím

PříspěvekNapsal: 28 srp 2014, 10:33
od j3david
Tak další vyzkoušený recept. Udělal jsem to přesně podle napsaného. Taky díky novému teploměru (díky Mirďo) to dopadlo neuvěřitelně dpobře. Masa bylo mírně moc, ale i po vychlazení na druhý den po studenu krájeno na plátky ... no vrchol blaha. Brambory připravované spolu se zelím, podlité vínem - no to je úžasný nápad, příloha je vhodná i k jiným grilovačkám.

Re: Zauzená krkovice na rozmarýnu s ryzlinkovým zelím

PříspěvekNapsal: 28 srp 2014, 19:27
od Mirďa
Věřím že to muselo být žrádýlko.... No hlavně to zelí s vínem, to asi zkusím ke grilovaným kachním prsům na které se chystám po návratu z dovolené....

Jardo, fajn že teploměr splnil co se od něj čekalo....