Stránka 1 z 2

Čínské patero koření

PříspěvekNapsal: 05 črc 2012, 11:43
od Brutzel-Svejk
Směs pěti koření

2 paličky skořice
6x Badyán (taky čínský anýz, hvězdicový anýz)
1 Pl celého hřebíčku
1 Pl semínek fenyklu
1 Pl celého secuanskeho pepře můžete vzít i normální černý

Vše semlít v jemný prášek a uchovat v lahvičce se zabroušeným hrdlem v suchu a temnu. Ideální koření na čínské jídla a taky s příchutí exotiky.

Re: Čínské patero koření

PříspěvekNapsal: 05 črc 2012, 14:02
od Stan
Rád bych se zeptal na dvě věci, jelikož mě čínská kuchyně hodně zajímá.
Kolik je "palička" skořice?
Mezi černým a sicchuanským pepřem je rozdíl (podle mě), asi jako mezi kmínem a římským kmínem. To pak má ta směs přece úplně jiný tón, ne?
Prosím, nemyslím to zle, jen se ptám. :oops:
Dík, Stan.

Re: Čínské patero koření

PříspěvekNapsal: 05 črc 2012, 15:11
od Mánek
Asi jsou myšleny dvě ruličky kůry, "paličky" jako klacíčky, nebo tyčinky (slovensky). :)

Re: Čínské patero koření

PříspěvekNapsal: 05 črc 2012, 15:16
od Stan
Jasně. Vlastně jo! Já už tu slovenčinu zapomínám. Velká chyba!
Bude to asi tak. Tipuju tak 10 cm.
Btw. asi před pěti lety jsem v Plzni koupil ruličku čínské skořice dlouhou cca metr a půl! Hezká dekorace. A navíc, občas z ní v zimě ulomím kousek, když mi náhodou dojde ta do svařáku! :D

Re: Čínské patero koření

PříspěvekNapsal: 05 črc 2012, 16:46
od Brutzel-Svejk
Skořice. Jsou to tyčky dlouhé asi tak 10 cm. Co se týká pepře je lepší určitě secuansky,ale nevím jestli je v ČR k dostání.