Stránka 2 z 3

Re: Steak je svůdně jednoduché jídlo,

PříspěvekNapsal: 10 bře 2012, 08:10
od Brutzel-Svejk
Nevim jestli je mozne u vaseho řezníka si dat maso do vakua. Jestli ano. Tak já nechávám maso až do 3 týdnu v tom pytlíku pak nakrájím na porce znovu dám do vakua a zamrazim dle potreby. Takto získáte super odlezele maso na steaky.

Re: Steak je svůdně jednoduché jídlo,

PříspěvekNapsal: 10 bře 2012, 09:45
od Dag
Děkuji za zprávu... u našeho řezníka ne, ale u sousedního, který je poněkud dražší ano. To bych mohla zkusit, protože houževnatý stejk co já vyrábím, není žádná lahoda, ale proč do mrazáku? A nebo, lednička stačí, dokud je maso zatavené a když ho otevřeš, tak už musí do mrazáku???

Re: Steak je svůdně jednoduché jídlo,

PříspěvekNapsal: 10 bře 2012, 09:53
od miska12

Re: Steak je svůdně jednoduché jídlo,

PříspěvekNapsal: 10 bře 2012, 10:11
od Dag
Milá Misko, děkuji....to je skvěle vysvětlující článek a já jsem moc ráda, že jsem si ho mohla přečíst.
A navíc jsem velmi ráda, když se na GB rozvíjí debata protože to mně tady chybí. Asi je to tím, že muži, kteří tady převážně vaří jsou mlčenlivější.
Dají recept, obyčejně skvělý ale co při jeho realizaci zažívali, neřeknou. Potěšeně se usmívají a mlčí.

Re: Steak je svůdně jednoduché jídlo,

PříspěvekNapsal: 10 bře 2012, 12:35
od Brutzel-Svejk
Když ho zamrazuji je už vyzrálé (jednou zamrazené maso už nezraje.) V Americe v specialnich restauracich jedí i maso lehce naplesnivěle, myslím že je to nějaká jedla plíseň, což má být delicatesa. Což věřím. Mým způsobem skladování a zrání mám skvěle vyzrálé maso.
Na steak doporučuji: Roastbeef, Rib eye nebo pro hladovce T-Bone Steak nejmíň 500g.