Plněná roštěnka
Complete Gas Barbecue cookbook od Jo-Anne Bennet
1 kg nízkého roštěnce
Marináda:
1/2 hrnku oleje
2 lžíce octa
2 lžíce citronové šťávy
1/2 lžičky soli
1/4 lžičky pepře
2 stroužky česneku, rozdrcené
1 lžička drceného sušeného oregana
Na nádivku:
2 hrnky čerstvé strouhanky
1/2 hrnku strouhaného parmezánu
1 lžička sušené bazalky
2 lžíce usekané petrželky
1 stroužek česneku, rozdrcený
1 vejce, rozšlehané
1/2 lžičky soli
1/4 lžičky pepře
Roštěnku naklepejte palicí na maso z obou stran, dejte do nekovové nádoby a nalijte na to marinádu. Marinujte nejméně dvě hodiny.
Pokud je vaše roštěnka zcela plochá, zabalte nádivku do ní. Není-li k tomuto vhodná, nařízněte do ní kapsu, ještě před marinováním, a potom ji nacpete nádivkou. Zajistěte párátky nebo lépe malými špízy či něčím takovým kovovým.
Potřete znovu marinádou, dejte na gril a grilujte z obou stran až je to hotovo, za občasného potírání zbylou marinádou.
Pro servírování krájejte na plátky.