Stránka 1 z 1

Hovězí srdce na grilu

PříspěvekNapsal: 05 lis 2013, 11:34
od parles
Suroviny:
350 g hovězího srdce
2 PL olivový olej
pepř bílý mletý
súl
cuketa
paprička ostrá





Hovězí srdce jako minutka? Kdo by to byl řekl? Že to jde jsem vyzkoušel a zjistil jsem, že je to nejen dobré, ale také šťavnaté a měkčí, než srdce dušené.


Postup


Srdce zevnitř vyčistíme, z té nejmasitější části uřízneme 3 – 4 plátky silné asi 13 mm. Z plátků seřízneme tenkým řezem svrchní blánu, která je tuhá, případně odřízneme i vnitřní povrch, je to tak krásnější, protože nám zůstane jen čisté a libové maso. Plátky osolíme a okořeníme bílým pepřem. Cuketu nakrájíme na plátky a osolíme. Maso i cuketu dáme do misky, zakápneme olejem, promícháme a necháme chvíli stát.
Pak rozpálíme suchou grilovací pánev na vysokou teplotu, vložíme maso i cukety. Maso grilujeme z každé strany 2 minuty, pak vyndáme na nahřátý talíř a necháme 2 minuty odpočinout. Mezitím dogrilujeme cukety. Plátky musí být na řezu růžové, při delší tepelné úpravě srdce zase ztvrdne!!!
005.JPG
005.JPG (126.11 KiB) Zobrazeno 7457 krát

Re: Hovězí srdce na grilu

PříspěvekNapsal: 05 lis 2013, 12:54
od Mánek
Sakryš, to vypadá hodně dobře! Srdce můžu, tak jak zase koupím, hned to bude na pořadu dne! HP

Re: Hovězí srdce na grilu

PříspěvekNapsal: 05 lis 2013, 13:04
od bocianka
Myslím, že to nejen vypadá, ale určitě to bude i dobrý.

Re: Hovězí srdce na grilu

PříspěvekNapsal: 05 lis 2013, 13:07
od Mirďa
No ,to je teda výzva..... Srdce na grilu jsem ještě nedělal....

Re: Hovězí srdce na grilu

PříspěvekNapsal: 05 lis 2013, 23:09
od svato
priznávam sa, že som prekvapená, neviem, kedy sa mi podarí dostať k hovädziemu srdcu, ale veľmi ma to láka (aj psov, hovoria, že im stačí aj varené srdce bez dvoch plátkov z ľavej komory) :)