Stránka 1 z 1

Grilovaný telecí plátek s jablkem

PříspěvekNapsal: 27 kvě 2013, 12:45
od Mánek
Myslím, že by se na tento recept dal použít i plátek z krůtího prsa, i když to je možná trochu víc suché...

Suroviny:
800 g telecí kýty,
100 ml bílého vína,
2 ks větší jablko,
šťáva z 1 citronu,
máslo,
olej,
sůl

Příprava:
Silnější plátky telecí kýty lehce naklepeme klouby sevřené ruky, nařízneme na okrajích aby se nekroutily, pokapeme vínem, olejem a ochutíme solí. Přikryjeme fólií aby neoschly a dáme je do lednice odpočinout alespoň na jednu hodinu. Oloupaná jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme tak, abychom dostali 4 plátky, cca 3 cm silné. Na pánvi rozehřejeme máslo se zbytkem vína a citronovou šťávou a plátky jablek chvíli podusíme z obou stran. Odleželé telecí řízky vložíme na rozehřátý gril a grilujeme z každé strany 4 minuty. Během grilování je potíráme rozpuštěným máslem smíchaným s olejem. Podáváme s plátkem podušeného jablka, přelité výpekem z jablek.

HP

Re: Grilovaný telecí plátek s jablkem

PříspěvekNapsal: 27 kvě 2013, 13:20
od drobek
Jakmile dorazí z Americka náš gril zkusím a zakládám abych nezapomněl. Já totiž zapomenu kdykoli cokoli ddd
Ale že jsme se přesně před dvěma lety srazili v Malenovicích a byla stejně ku*evská zima, to jsem nezapomněl. HP