Stránka 1 z 1

Korejské grilované hovězí (Bulgogi) 2.

PříspěvekNapsal: 20 úno 2013, 10:57
od Mánek
Sice jsem tento recept ještě nezkoušel, protože jsem jej objevil teprve před týdnem, ale vypadá natolik dobře, že jsem si jej zapsal. Na nějakou párty bude určitě fajn a myslím, že by se dalo použít i vepřové (viděl bych to na krkovici).

Suroviny:
500 g hovězího masa

na plátky nakrájená zelenina na gril - mrkev, cibule, pórek, lilek, dýně nebo brambor

Na marinádu:
3 cm zázvoru,
2 stroužky česneku,
1 lžíce sezamového oleje,
1/2 jablka,
4 lžíce sójové omáčky,
2 lžíce chilli papriky,
1/2 lžičky pepře,
1/2 lžíce soli,
2 lžíce cukru

Příprava:
Z masa odstraníme případný tuk a blány a nakrájíme je přes vlákna na tenké plátky. Všechny suroviny na marinádu vložíme do mixéru a rozmixujeme. Vzniklou pastu vetřeme do plátků masa a necháme maso v marinádě odležet minimálně půl hodiny, raději déle. Položíme maso na horký rošt pokrytý alobalem, přikryjeme poklopem a grilujeme 10 minut. Poté maso otočíme a grilujeme z druhé strany. Podáváme s grilovanou zeleninou nebo dušenou rýží.

HP