Stránka 1 z 1

Flank steak marinovaný v sojové omáčce

PříspěvekNapsal: 18 črc 2011, 16:07
od drobek
Everyday food
soymarinflanksteak_lg.jpg
soymarinflanksteak_lg.jpg (12.29 KiB) Zobrazeno 2657 krát

1 hrnek sójové omáčky
1/4 šálku světle hnědého cukr
3 lžíce jablečného octa
1 lžíce Worcesterské omáčky
2 lžičky dijonské hořčice
1 čajová lžička červené papriky
1/4 lžičky mletého pepře
1 kg steaku to je ten asi 2 - 3 cm silný plát z bříška krávy
Rostlinný olej na rošt

V misce, rozšlehejte sojovou omáčku, cukr, ocet, Worcesterskou omáčku, hořčici, červenou papriku a pepř.
Přidejte steak a misku pevně uzavřete víčkem nebo plastikovou fólií a dobře protřepte, aby se steak obalil marinádou.
Marinujte v lednici 1 - 2 hodiny, ne víc, maso by zhadrovatělo.
Grilujte na poměrně vysoké teplotě, asi 4-5 minut z každé strany na středně syrové.
Pak nechte aspoň 5 minut odpočinout pod alobalem.
Krájejte šikmo k prkénku a napříč vlákna na nejvýš 1/2 cm silné plátky, jinak to bude nerozkousatelné.