Stránka 1 z 1

Žebírka s mangem a pomerančem

PříspěvekNapsal: 12 srp 2012, 12:19
od Brutzel-Svejk
Žebírka trochu jinak

Připravte si:
1 kg vepřových žeber
100% tuk
citrónová tráva
3 stroužky česneku
ingwer (zázvor)
chilli paprička
jarní cibulka i s nati
2pl hnědého cukru
sůl
1dl suché cherry
2 pl světlá sójová omáčka
3 pomeranče ( z toho 1,5 na šťávu)
mango


z toho Marinada:
100% tuk
šťáva z 1,5 pomeranče
citrónová tráva
1 stroužek česneku
chilli paprička
ingwer (zázvor)
1dl suché cherry
2 pl světlá sójová omáčka
2pl hnědého cukru
sůl

Podáváme s rýží. Vynikající chuť směsi ostro sladce kyselé.

Re: Žebírka s mangem a pomerančem

PříspěvekNapsal: 12 srp 2012, 13:11
od Mánek
Hledám, dumám, co je ingwer? Že by zázvor?

Jinak to vypadá skvěle! :)

Re: Žebírka s mangem a pomerančem

PříspěvekNapsal: 12 srp 2012, 13:40
od Brutzel-Svejk
Jo zazvor, nechtelo se mi to hledat

Re: Žebírka s mangem a pomerančem

PříspěvekNapsal: 12 srp 2012, 16:41
od Stan
To já šel najisto do německého slovníku. :D
Skvělá žebírka jsem kdysi jedl v čínské provincii Guandong (Kanton). Řekl bych, že to bylo to nej, co mi tam chutnalo, protože na rozdíl od jiných provincií, mi kantonská kuchyně zrovna moc nejede. A skoro bych řekl, že to bylo marinováno v této marinádě! Každopádně to stojí za vyzkoušení. Díky za recept.

Re: Žebírka s mangem a pomerančem

PříspěvekNapsal: 14 srp 2012, 09:12
od Brutzel-Svejk
Není zač Stane. Dalo by se i jinak. Napr. zmarinovat nechat ca. 24 hod. v sáčku. Slít marinádu převařit, schladit. A maso v páře ca. (nevyzkoušeno) 30 min. napařit. Dělám to s kachními prsy viz. http://www.grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=110&t=2122.