Stránka 1 z 1

Sladkovodní kuchařka

PříspěvekNapsal: 22 lis 2010, 09:46
od Mánek
sladkovodni-kucharka-obalka.jpg
sladkovodni-kucharka-obalka.jpg (7.35 KiB) Zobrazeno 5463 krát


O knize
Sladkovodní ryby si své místo v edici Jídlo jako lék zasloužily nejenom obsahem zdraví prospěšných látek, ale i skvělou chutí, a navíc i snadnou dostupností. Vždyť Česká republika je zemí rybníků, řek a rybářů. Přesto je spotřeba ryb dlouhodobě poměrně nízká, i proto, že si mnoho lidí s jejich úpravou neví rady. Jenže kde najít inspiraci, jak rybí maso chutně a snadno připravit?
Autor Milan Palička se rozhodl široké veřejnosti zpřístupnit své osvědčené rodinné recepty i speciality svých přátel. Sladkovodní kuchařka, výpravná česká kuchařka pro vaření ze sladkovodních ryb, je věnována nejen rybářům a jejich rodinám a dalším příznivcům rybích pokrmů, ale i všem, kteří rádi chutně i zdravě vaří, kteří se snaží zařazovat do jídelníčku zdravé potraviny nebo chtějí zhubnout. Prostě a jednoduše všem, kdo si chtějí pochutnat na nápaditě upravené rybě, ale přitom vařit rychle a nenáročně.

Úvodní část obsahuje všechny informace, které pro přípravu ryb budete potřebovat – rady pro výběr a nákup ryb, pro jejich přípravu před vařením i pro vaření. Potřebujete vědět, jak rybu usmrtit, vykuchat a zbavit šupin, jak ji naporcovat, jaká příprava jejímu masu svědčí nejvíc a které koření se k němu nejlépe hodí? Stačí před vařením zalistovat v úvodní části knihy a vše se dozvíte.
V receptové části knihy je více než 250 receptů na předkrmy a pomazánky, u nás zcela opomíjené rybí polévky, na saláty s rybím masem a také návody na marinování, nakládání i uzení ryb. Hlavní receptovou částí jsou hlavní jídla ze všech druhů ryb – od amura po úhoře, přičemž největší část zabírá samozřejmě oblíbený kapr. Najdete recepty na úpravu všech průmyslově chovaných ryb, které můžete koupit v českých super-marketech, i méně dostupných ryb a rybiček, které rybáři vytáhnou z vody a jejich manželky si potom s jejich úpravou nevědí rady. Těm, kteří se obávají kostiček, autor doporučuje ryby bez kostí, např. pangasia, který je pro jemnou chuť a žádné kosti ideálním doplňkem dětského jídelníčku.
Kniha obsahuje více než 250 receptů, doplněných celostránkovými fotografiemi hotových jídel a ilustračními fotografiemi s rybářskými motivy. U všech receptů je uvedena jejich energetická hodnota a obsah cholesterolu. Kuchařka se díky tomu hodí i pro hubnoucí.
Pro rybáře a všechny, kdo se o ryby, rybníkářství i rybaření zajímají, je kniha doplněna i kapitolami o sladkovodních rybách, o dějinách rybníkářství u nás, a v neposlední řadě i o tom, jaký vliv má konzumace rybího masa na lidské zdraví.

Knihu lze zakoupit zde: http://www.perutyn.eshop-zdarma.cz/inde ... duct&id=19

Re: Sladkovodní kuchařka

PříspěvekNapsal: 22 lis 2010, 14:43
od Dag
Mánku, Tvoje předvánoční prezentace nových kuchařek je záslužný čin. Mohu si s Tvým komentářem rozmyslet, která se bude "nadělovat!. Děkuji Dag

Re: Sladkovodní kuchařka

PříspěvekNapsal: 22 lis 2010, 15:40
od Mánek
Dag, rádo se stalo! :)

Re: Sladkovodní kuchařka

PříspěvekNapsal: 27 lis 2010, 17:11
od zlomax
Tak tuhle mám také a i s věnováním a spoustou autogramů!