Stránka 1 z 1

Fenykl s parmesanem

PříspěvekNapsal: 23 čer 2013, 15:49
od Brutzel-Svejk
Finocchio alla Parmigiana

Fenykl
parmesan
mouka
vejce dle potřeby
sůl
pepř

Fenykl povařit do poloměkka ponořený v přiměřeném množství osolené vody. Vyjmout nechat schladnout následovně obalit v mouce a ušlehaném vejci s přidaným hrubým pepřem a soli. Osmažit do růžová. Ke konci posypeme bohatě parmesanem.

K tomu pasuje sklenička vína.

Re: Fenykl s parmesanem

PříspěvekNapsal: 23 čer 2013, 19:25
od Mánek
Paráda! Receptů na fenykl je málo a přitom je to děsná škoda. Tohle si zkusím! HP

Re: Fenykl s parmesanem

PříspěvekNapsal: 23 čer 2013, 20:04
od Brutzel-Svejk
Ten vývar z něho chutná trochu po magi a hovězí polévce. Dá se i dobře grilovat. Dám sem pár receptů, ale musím je prvé vyzkoušet.

Re: Fenykl s parmesanem

PříspěvekNapsal: 23 čer 2013, 23:19
od jednorožec
Fenykl máme ve velké oblibě.
Odvlákňuji, alespoň tu vnější vrstvu, kde jsou "lana" nejtužší. Pak krájím podélně na čtvrtky a dusím na šalotce a suchém bílém víně.

Re: Fenykl s parmesanem

PříspěvekNapsal: 24 čer 2013, 07:27
od drobek
Fenykl jsem ještě nikdy nepoužil a teď se stydím. Zkusím to. Dík za recept.