Stránka 1 z 1

Vajíčkový sýr

PříspěvekNapsal: 21 dub 2012, 10:32
od gmp
Vajíčkový sýr

1 kg tvarohu
1 l mléka
2 PL másla
... 1 KL sody
2 KL soli
2 vajíčka
pepř

Tvaroh vložím do látkového pytliku, a v mléce povařím cca 20 minut. Nechám okapat. Rozpustím máslo na hlubší pánvi (nebo rendlíku) přidám sýr, sodu, sůl, pepř a roztřepaná vajíčka. Za stálého míchání nechám propojit cca 15 minut.
Uříznu z plastové láhve vrch a naplním ji míchanicí. Nechám vychladnou, pak flašku rozříznu a je hotovo. Krájím na plátky. Lzde dodat i různá jiná koření, fantazii se meze nekladou HP

Re: Vajíčkový sýr

PříspěvekNapsal: 21 dub 2012, 11:40
od parles
To je zajímavé! A asi je toho hodně, tak se ptám, jestli se sýr dá pár dní skladovat a jestli časem zraje, nebo se kazí? BB

Re: Vajíčkový sýr

PříspěvekNapsal: 22 dub 2012, 01:54
od Mánek
Jak tento nevím. Ale velmi podobný, viewtopic.php?f=64&t=1304, už dále nezraje a vydrží v lednici až měsíc bez problémů.

Re: Vajíčkový sýr

PříspěvekNapsal: 23 dub 2012, 13:51
od Dag
Je to opravdu zajímavé.
Přečetla jsem si i odkaz Mánka, který upozorňuje, že je nutné, aby tvaroh byl ne-průmyslový. Domnívám se, že tvaroh v tomto receptu je normálně kupovaný a že to tedy mohu, zkusit.
Ten nápad s igelitovou lahví se mně moc líbí.