Stránka 1 z 1

Lišky na smetaně

PříspěvekNapsal: 06 pro 2010, 00:07
od Dag
Lišky na smetaně

500g čerstvých lišek
50 g másla
1 střední cibule
sůl a pepř
vývar / může být i z kostky/
nové koření
kousek bobkového listu
1/8 l zakysané smetany
20g hladké mouky
citron

Na másle lehce osmahnu cibuli. Přidám očištěné houby nakrájené na silnější plátky, osolím, opepřím a dusím asi 15 minut
Zaliji horkým vývarem. Přidám 2 kuličky nového koření a kousek bobkového listu. A znovu podusím
Zahustím zakysanou smetanou s dobře rozkvedlanou hladkou moukou.
Stáhnu s ohně a dochutím citronovvou šťávou

Podávám s jemným houskovým knedlíkem.

Re: Lišky na smetaně

PříspěvekNapsal: 06 pro 2010, 15:34
od drobek
Děkuju Dag, tak už mám dva recepty, taky dvě plechovky lišek, vyzkouším oba. :AD

Re: Lišky na smetaně

PříspěvekNapsal: 06 pro 2010, 16:05
od Dag
Milý Drobku, mám ještě třetí.
V úvodu detektivky Dicka Francise "Mrtvý dostih" je popsána hostina, jejíž hlavní část tvořila ...kuřecí prsíčka ve slaninovém kabátku nadívaná sekanými višněmi s omáčkou z lišek a lanýžů, podávaná se smaženými novými brambůrkami a hráškem vařeným v páře ....bohužel všichni strávníci byli stiženi velkou nevolností, jeden na to dokonce umřel.
Zatím jsem na páté stránce, tak ještě nevím, jestli za to mohla prsíčka plněná višněmi, nebo nějaký darebák, jak je u Francise zvykem, z dostihového sportu.
Kdyby to byl darebák, dal by se recept rekonstruovat.
Až dočtu, napíši.

Re: Lišky na smetaně

PříspěvekNapsal: 07 pro 2010, 15:39
od drobek
Knihu jsem četl, poochopitelně neprozradím jak to bylo, to bych ti zkazil čtení. Podívám se do knihy na recept, už je to skoro dva roky od doby kdy jsem knihu četl. Zapomněl jsem, to je to.

Re: Lišky na smetaně

PříspěvekNapsal: 22 úno 2011, 20:14
od Dag
Tak byl to darebák, ale ten recept je tak složitý, nebo přeplácaný, že z toho může být těžko i bez darebáka