Květákové koule

Vše v čem se maso nenachází. Uuuuuha

Květákové koule

Příspěvekod drobek » 24 říj 2014, 09:31

kvetak.jpg
kvetak.jpg (48.46 KiB) Zobrazeno 1914 krát

Autor: receptu i fotky tlustá bába

Letní oběd, lehčí večeře, občerstvení při posezení s přáteli …

Suroviny:
1 menší hlava květáku
1 lžička koření ras-el-hanout
1 - 2 vajíčka (dle velikosti)
sůl
4 - 5 pol. lžic dět. krupičky nebo instant. pohankové kaše
čerstvý koriandr
Na obalení:
strouhanka
kokos
Nepovinná náplň:
sušené meruňky
olej na smažení
Možné kombinace: kysaná smetana, sladká chilli omáčka, čočka, meloun cantaloup

Do horké slané vody s několika kapkami citrónové šťávy dáme vařit květák rozebraný na růžičky.
Vaříme jen tak dlouho, aby byl do křupava. Pak jej vyjmeme, ochladíme a necháme vykapat.
Na malé pánvičce na másle osmahneme lžičku ras-el-hanout.
Vychladlý květák nastrouháme do mísy, přidáme na másle rozvoněné koření, posekaný koriandr, rozšlehaná vajíčka se solí a postupně pár lžic krupičky nebo pohankové kaše jako stavební materiál (množství závisí na velikosti vajíček).
Je-li potřeba, dosolíme.
Mokrýma rukama vytváříme koule, které obalíme ve strouhance a osmažíme ve vyšší vrstvě oleje.
Do některých koulí můžeme vložit sušenou meruňku. Tyto koule obalujeme v kokosu a rovněž smažíme ve vyšší vrstvě oleje.
Koule obalené ve strouhance podáváme s jednoduchým salátem.
Ke koulím s meruňkou, obaleným v kokosu podáváme např. kysanou smetanu, osvěženou citrónovou šťávou a sekanou mátou, hotovou sladkou chilli omáčku apod.
Ke koulím chutná i studený „salát“ z čočky s plátky studeného melounu cantaloup a několika kapkami citrónu.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Bezmasá jídla

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

x