Křenová omáčka po staročesku

Vše v čem se maso nenachází. Uuuuuha

Křenová omáčka po staročesku

Příspěvekod Dag » 02 čer 2011, 15:58

1/4 l silného hovězího vývaru
1/2 l sladké husté smetany
3 lžíce hladké mouky
nastrouhaný křen
2 žloutky
sůl
podle chuti cukr a ocet

Do vroucího hovězího vývaru naliji polovinu smetany s rozmíchanou hladkou moukou
osolím
Přidám 1 plnou lžíce strouhaného křenu
Vařím 2O minut
Žloutky rozmíchám ve zbylé smetaně a zamíchám do hotové, horké, ale již nevařící se omáčky
Přidám ještě nastrouhaný křen
Dochutím solí, octem a cukrem


Stejný způsobem připravuji omáčku koprovou a pažitkovou
Podávám s hrníčkovými knedlíky
Uživatelský avatar
Dag
Grillmeister
 
Příspěvky: 299
Registrován: 06 lis 2010, 00:08
Bydliště: Praha 6

Re: Křenová omáčka po staročesku

Příspěvekod drobek » 03 čer 2011, 07:22

Ano, tohle je skvost, před pár dny jsem si pročítal kuchařku Jak se vaří u Šroubka, a bylo to tam zrovna tak. Takže v tom byl trik hoteliéra, vařilo se tam správně. HP
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Křenová omáčka po staročesku

Příspěvekod Dag » 03 čer 2011, 07:52

Drobku, děkuji za uznání. Ještě bych chtěla podotknout, že je možné mít vývar tak zvaně z kostky a pak taková maličkost. Aby se URČITĚ omáčka při ochucování nesrazila je nutné ji již nevařit a docela dobré je ocet, cukr a sůl přihřát. tedy nelít do již nevařící se omáčky studený.
Také je možné okyselit omáčku citronovou šťávou.
Uživatelský avatar
Dag
Grillmeister
 
Příspěvky: 299
Registrován: 06 lis 2010, 00:08
Bydliště: Praha 6


Zpět na Bezmasá jídla

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

x