Stránka 1 z 1

Citronové brambory podle Čiriny

PříspěvekNapsal: 24 bře 2011, 09:38
od Dag
Rychlá, nízkokalorická předvelikonoční dobrota.

1 kg brambor
3 lžíce olivového oleje
sůl a pepř
šťáva ze dvou citronů
3 lžíce vody
1 kostka masoxu, nejlépe zn.Knorr
máslo na vymazání pekáčku

Do hrnečku vymačkám citrony, přidám lžíce vody a ve vzniklé šťávě důkladně rozmíchám pečlivě rozdrobenou kostku masoxu
Brambory oškrábu a nakrájím na slabé plátky
V míse osolím a opepřím
Zaliji olejem a citronovou zálivkou
Rukama pečlivě promnu, tak, aby každý plátek byl dobře obalen olejem, kořením i citronovou zálivkou
Ohnivzdorný pekáček důkladně vymažu máslem
Rozprostřu brambory
Misku přikryji a utěsním alobalem
Dám do vyhřáté trouby
Peču přibližně 20 minut
Pak alobal sundám a nechám ještě asi 10 minut do zlatova dopéci, aby se odpařila vlhkost a brambory dostaly kůrku