Stránka 1 z 1

Grilovaná pikantně naložená kuřata pod cihlou

PříspěvekNapsal: 06 zář 2010, 22:59
od drobek
Grilovaná pikantně naložená kuřata pod cihlou
Babi

Grilováním kuřat pod cihlou se zabezpečí jejich stejnoměrné a rychlé propečení a také že zůstávají pěkně šťavnatá.
Ingredience:
4 malinké liliputky, nebo baby kuřátka, každé asi 400-500g, nebo 2 menší kuřata, nebo 4 prsa s kůží a kostí
3 citrony + 1 pro podávání
4 stroužky česneku, rozdrcené
1 + - lžíce sušených lupínků z pálivé papričky, nebo čerstvé bez semínek, na drobno nakrájené
1 lžíce čerstvého, posekaného tymiánu, nebo 1 lžička sušeného
110 ml rostlinného oleje
sůl

Příprava:
Pomocí kuchyňských nůžek nebo nůžek na drůbež vystřihnout po obou stranách páteř. Položit kuře kůží dolů otevřít ho, vyčistit ho uvnitř a dlaní smáčknout prsní kost. Stejně připravit ostatní kuřata. Položit je do velké mísy. Dva citrony nakrájet na tenké plátky a vymačkat šťávu ze třetího. Přidat vše ke kuřatům společně se zbytkem ingrediencí s vyjímkou soli. Promíchat, přikrýt a uložit na 30 min., nebo do druhého dne.
Rozehřát gril, nebo grilovací pánev na středně horkou. Zabalit stejný počet cihel, kolik je kuřat do alobalu (může se použít i těžká pánev). Vyjmout kuřata z marinády a osolit je po obou stranách. Potřít gril olejem, položit na něj kuřata kůží dolů a na každé položit cihlu. Grilovat po 10-15 min. na každé straně, až jsou kuřata upečená a jejich kůže je temně hnědá.
Podávat s půlměsíčky citronu a nějakou čerstvou bylinkou.