Stránka 1 z 1

Grilovaná kuřecí křidélka Balsamico

PříspěvekNapsal: 10 zář 2015, 10:43
od parles
Přidávám ještě jeden recept na křídla, který jsem okoukal a ochutnal u kamaráda na chatě.
1 kg kuřecích křídel
4 PL olivového oleje
4 PL rajského protlaku
2 PL cukru - nejlépe hnědého
10 PL balsamikového octa
pepř
sůl

Smíchat olivový olej, rajský protlak, balsamikový ocet a cukr a marinádu ochutit solí a pepřem.
Kuřecí křídla očistit, uříznout špičky a eventuálně v kloubu rozpůlit.
Takto upravená křidélka vložit do marinády a nejméně 30 minut nechat marinovat, nejlépe v ledničce.
Při grilování ještě potírat marinádou.
Když chybí grill, je možno také upéct v troubě.

Re: Grilovaná kuřecí křidélka Balsamico

PříspěvekNapsal: 10 zář 2015, 13:35
od drobek
Krásné, balsamikový ocet krásně dodá chuť a pomůže "uvařit" maso. HP

Re: Grilovaná kuřecí křidélka Balsamico

PříspěvekNapsal: 10 zář 2015, 20:00
od Mirďa
10 PL jakože polívkových lžic? Není to trošku moc na ocet? :shock:

Re: Grilovaná kuřecí křidélka Balsamico

PříspěvekNapsal: 11 zář 2015, 04:39
od iva
Myslím, že Balsamica není moc. Je to vlastně 1,5 dl.
Ale chci to vyzkoušet o víkendu na vepřové pleci.

Re: Grilovaná kuřecí křidélka Balsamico

PříspěvekNapsal: 12 zář 2015, 07:25
od parles
Mirďo, není to moc. Balsamico je sladké a není moc kyselé, navíc je tam ten cukr. A rajský protlak je taky nasládlý. Celkově je to příjemně sladkokyselé a zkaramelizované. Jsem zvědav, jakou zkušenost udělá Iva, jestli se s námi podělí!