Marinovaná krůtí prsa

Marinovaná krůtí prsa

Příspěvekod drobek » 20 srp 2010, 23:57

Marinovaná krůtí prsa

2/3 hrnku košer (krystalové) soli
1/2 hrnku medu
10 nových koření, rozdrcených
1/4 hrnku oloupaného a nastrouhaného zázvoru
4 stroužky česneku, rozdrcené, nikoli utřené
4 hřebíčky, vcelku
2 bobkové listy
1 tyčka skořicové kůry
2,25 - 2,75 kg krůtích prsou (5 - 6 Lb)
1 lžíce rozpuštěného másla

Ve velkém hrnci rozpusťte sůl ve dvou hrncích horké vody. Přidejte zbytek ingrediencí krom krůty a másla, dobře rozmíchejte. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Krůtí prsa opláchněte studenou vodou, osušte a dejte do marinády. Přidejte asi 6 hrnků ledu v kostkách, doplňte vodou aby maso bylo potopeno. Ještě jednou opatrně promíchejte. Dejte do chladna, pokud možno do lednice, na 12 hodin či přes noc.
Vyndejte maso z marinády, maso osušte nejlépe papírovými ručníky. Kůži pomažte rozpuštěným máslem a grilujte na nepřímém ohni, (to znamená že oheň by měl hořet stranou a vše se dělá pod poklopem).
Až vnitřní teplota masa dostoupí 77°C je maso hotovo. Nechte ještě 15 minut odpočinout, pak nakrájejte na tenké plátky a servírujte.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Drůbež

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

x